PRESSMEDDELANDE

Ambia startar dotterbolag i Estland

maj 28, 2014

Styrelsen i Ambia har beslutat att starta ett helägt dotterbolag i Estland.

Beslutet togs som ett led i en planerad organisationsförändring, som i förlängningen är tänkt att leda till att bolagets huvudsakliga verksamhetsgrenar bolagiseras inom koncernen i helägda dotterbolag.

Ett estniskt dotterbolag innebär ett flertal operativa fördelar och effektiviserar bland annat administrationen av beställningar som inbegriper kunder och leverantörer i Central- och Östeuropa.

Målsättningen är att Ambia, genom att närvara med ett dotterbolag i Baltikum, skall öka sin möjlighet till affärer där leverantören eller kunden finns i Östeuropa. Främst påverkar detta verksamhetsgrenen Netpact (partihandel). Det nya dotterbolaget kan också komma att användas som en plattform för framtida expansion av konsumentverksamheten inom Intropris, och möjliggör exempelvis etablering av butiker och e-handelsverksamhet i Baltikum.

Uppdraget att starta och registrera det nya dotterbolaget har efter nogsam upphandling lämnats till Grant Thornton Rimess OÜ. Av föreslagna namn har som förstahandsval ingivits Ambia Baltic OÜ.

För ytterligare information kontakta:

Marcus Andersson / VD
Ambia Trading Group AB (PUBL)
0707-17 66 22 – marcus.andersson@ambiatrading.se

eller

Joakim Jonsson/ IR-ansvarig
Ambia Trading Group AB (PUBL)
0735-16 87 97 – joakim.jonsson@ambiatrading.se

Se även www.ambiatrading.se

Kontakt
info@ambiatrading.se
Snödroppegränd 4, 598 71 Södra Vi

Vi är ett kreditvärdigt företag enligt Bisnodes värderingssystem som baserar sig på en mängd olika beslutsregler. Denna uppgift är alltid aktuell, informationen uppdateras dagligen via Bisnodes databas.