PRESSMEDDELANDE

Kvalitena AB (pub) ökar sitt innehav

mar 14, 2019

Genom en affär där tidigare största ägaren Marcus Andersson sålt 476 384 aktier i Ambia till Kvalitena ökar bolaget sitt ägande från 11% till 29,5% av röster och kapital och blir därmed den största enskilda ägaren i Ambia. Affären har gjorts till kursen 7 kronor per aktie.

Ett flaggningsmeddelande om affären har kommunicerats separat under onsdagen.

”Att Kvalitena kommer in som ny största ägare ger oss betydligt större kraft att ta vara på de möjligheter som finns i koncernen och dess verksamheter”, säger Ambias VD Marcus Andersson, och fortsätter ”det faktum att man nu väljer att öka sitt innehav visar på Kvalitenas långsiktighet, och framför allt på tron på att vår affär är rätt och har fortsatt utvecklingspotential. Nu kan vi fullt ut förverkliga våra planer och blicka framåt”, avslutar Andersson.

Kvalitena är ett privatägt fastighetsbolag med direkt- och samägda fastighetsinnehav samt investeringar i noterade fastighetsbolag. Utöver sina engagemang i fastighetsbranschen har Kvalitena investerat i mindre omfattning i noterade värdepapper och verksamheter differentierade ifrån fastighetsbranschen.

”Vårt innehav i Ambia tillkom redan 2014, i samband med att bolaget listades på dåvarande Aktietorget. Vi bedömer att vi kan göra nytta på olika sätt i Ambia och medverka till en positiv utveckling, inte minst genom vårt omfattande kontaktnät. Vår tro är stark på att Ambia kan växa betydligt och nå en god lönsamhet”, säger Harald Pousette, Kvalitena.

För mer information kontakta:
Marcus Andersson / VD / Ambia Trading Group AB (publ)
0707-17 66 22 – marcus.andersson@ambiatrading.se
www.ambiatrading.se

Ambia Trading Groups verksamhet fördelar sig på tre affärsområden; distribution, partihandel samt logistik. Distribution och partihandel bedrivs under namnen Netpact och Isolda, och pack- och logistik under namnet Selector Logistik.

Kontakt
info@ambiatrading.se
Snödroppegränd 4, 598 71 Södra Vi

Vi är ett kreditvärdigt företag enligt Bisnodes värderingssystem som baserar sig på en mängd olika beslutsregler. Denna uppgift är alltid aktuell, informationen uppdateras dagligen via Bisnodes databas.