PRESSMEDDELANDE

Exklusivt distributionsavtal för UTOK surfplattor och smartphones

jan 26, 2015

Ambia Trading Group AB (publ) har idag, genom dotterbolaget Björketorpar´n AB, tecknat avtal om ensamrätt för distribution av UTOK surfplattor och smartphones i Sverige.

UTOK utvecklar och producerar surfplattor och smartphones, och är sedan tidigare representerade i ett tiotal större länder i Central- och Östeuropa. Genom avtalet med Björketorpar´n når man nu också den nordiska marknaden.

”När försäljningstillväxten för surfplattor i det högre prisskiktet mattats något i Sverige under 2014 fortsätter efterfrågan att öka kraftigt på produkter i mellanklassen. Just i det segmentet finns UTOK med en stor portfölj av produkter som, förutom en konkurrenskraftig prisnivå, även erbjuder kvalitet i toppklass”, säger Ambias VD Marcus Andersson.

UTOKs produktlinje av surfplattor och smartphones kommer att distribueras via Björketorpar´n, som Ambia förvärvade under 2014. Lansering av UTOK i Sverige planeras ske under mars 2015. Avtalet med UTOK ingår som en del i arbetet med att utöka Björketorpar´ns produktportfölj.

Om mer information önskas, vänligen kontakta:

Marcus Andersson / VD
Ambia Trading Group AB (publ)
0707-17 66 22 –
marcus.andersson@ambiatrading.se
www.ambiatrading.se

Radu Niculescu / Export Sales Manager
S.C. SKIN MEDIA S.R.L.
radu.niculescu@skin.ro
www.skin.ro/ www.utok.com

Kontakt
info@ambiatrading.se
Snödroppegränd 4, 598 71 Södra Vi

Vi är ett kreditvärdigt företag enligt Bisnodes värderingssystem som baserar sig på en mängd olika beslutsregler. Denna uppgift är alltid aktuell, informationen uppdateras dagligen via Bisnodes databas.