Historik

2019

Ambia går in som delägare i Digital Inn Holding AB och har avtalat om förvärv av resterande aktier i bolaget. Digital Inn är en av Sveriges ledande Apple-återförsäljare med 9 butiker runt om i Mälardalen. Certifierade butikssäljare, ett starkt företagsteam och Apples högsta kvalitetsstämpel på service gör att Digital Inn kan erbjuda tjänster och lösningar för IT-miljö, seminarium, utbildningar och event där konsumenterna får ta del och lära sig om den senaste tekniken. Förvärvet av hela Digital Inn är villkorat till att Konkurrensverket godkänner affären.

2018

Ambia tecknar nytt ramavtal för finansiering med Svea Ekonomi som huvudpartner. Isolda tecknar avtal med Logitech och Crave samt startar upp projekt för att uppgradera sitt affärssystem och sin e-handelslösning.

2017

Isolda fyller på varumärkesportföljen med nya avtal, bland annat AfterShokz och Tobii. Selector startar upp samarbetet med den nya kunden Campingtillbehör 4U Norden AB.

2016

Intropris delades ut till aktieägarna i syfte att renodla verksamheten i riktning mot distribution, partihandel och B2B-försäljning. TeleKlok (nuvarande Introcom) grundades, vars verksamhet är försäljning av telefoni- och IT-lösningar till företagskunder. På koncernbasis fortgick utvecklingen av organisationen och koncernbolagens rutiner. Koncernens omsättning uppnådde cirka 840 msek.

2015

Ambia förvärvade Isolda AB och dess systerbolag Selector Logistik AB. I och med förvärvet ökade koncernens omsättning från 200 till 500 msek. Under året inleddes avvecklingen av Björketorparn’s logistikverksamhet vars kvarvarande del senare fördes över till Selector Logistik. Även överföringen av Netpacts godshantering till Selector Logistik inleddes.

2014

Ambia Trading Group noterades på Aktietorget och genomförde i samband med det en nyemission om 12 msek. Fotodistributören Björketorpar´n förvärvades med målet att samordna verksamheten med Netpact. Koncernens omsättning passerade 200 msek.

2013

Ambia inledde arbetet med att sätta mer fokus på Intropris e-handelsdel, bland annat genom att webbutiken gavs en ny och modernare design. Butiken i Vimmerby stärkte sitt marknadsläge när två dominerande konkurrenter gick i konkurs, och butiksytan utökades med cirka 25 %. Netpact inledde arbetet med att rekrytera ytterligare säljare och med att bygga upp en mer automatiserad hantering av småordrar. Koncernens omsättning uppnådde cirka 185 msek.

2012

Under året fortsatte arbetet med renodlingen av sortimentet i Intropris samt med effektivisering av bolagets administrativa funktioner. Till Netpact rekryterades försäljningschefen Patrik Öhman, samt ytterligare en person för ren orderadministration. Kundstocken ökade väsentligt och flera stora kundkonton öppnades. Koncernens omsättning passerade 100 msek.

2011

Ambia Trading Group AB (publ) bildades och övertog rörelserna Netpact och Intropris. Sammanföringen av verksamheterna skapade synergieffekter i såväl varuflöden som administrativa funktioner. Intropris sortiment renodlades och en ökad satsning på jakt- och vapenförsäljning genomfördes.

Kontakt
info@ambiatrading.se
Snödroppegränd 4, 598 71 Södra Vi

Vi är ett kreditvärdigt företag enligt Bisnodes värderingssystem som baserar sig på en mängd olika beslutsregler. Denna uppgift är alltid aktuell, informationen uppdateras dagligen via Bisnodes databas.