PRESSMEDDELANDE

Isolda tecknar nordiskt distributionsavtal med Tobii

jun 4, 2017

Svenska Tobii världsledare inom eyetracking
Dotterbolaget Isolda AB har tecknat avtal med Tobii AB och blir därmed en nordisk distributör av företagets eyetracking-produkter för konsumentmarknaden. Dessa produkter används främst inom PC Gaming där eyetracking bidrar till att ta användarens upplevelse till en ny nivå. Fokus kommer initialt att ligga på distribution av produkten Tobii Eye Tracker 4C (tobiigaming.com/eye-tracker-4c), den första spelkontrollen som möjliggör spårning av både huvud- och ögonrörelser.

Isoldas ansvariga inköpare för Konsumentelektronik, Mats Lundberg – ”Vi gläder oss över att vara den nya partnern för Tobii i Norden. Isolda strävar hela tiden efter att, i samarbete, med våra leverantörer och återförsäljare erbjuda nya produkter som ligger i framkant vad gäller teknologi vilket är precis vad Tobii är, innovativt. Vi ser oerhört mycket fram emot att vara med på den resa som eyetracking nu skall göra och att arbeta tillsammans med våra återförsäljare för att bygga upp försäljningen mot marknaden”.

Henrik Johansson, VP Channel Sales för affärsområdet Tobii Tech, säger ”Vi ser en god potential på den nordiska marknaden och vi ser fram emot att arbeta med Isolda som distributionspartner. Genom Isoldas goda kunskap om konsumentelektronikmarknaden och deras breda återförsäljarnätverk i kombination med Tobiis innovativa eyetracking-produkter kan vi arbeta tillsammans för att utmana och utveckla gaming-världen.”

OM TOBII
Tobii är världsledande inom eyetracking. Vår vision är en värld där all teknik fungerar i total harmoni med naturligt mänskligt beteende. Tobii bedriver verksamhet inom tre affärsområden: Tobii Dynavox gör specialutvecklade datorer som styrs med ögonrörelser eller pekskärm som används av människor med särskilda behov. Tobii Pro utvecklar och säljer eyetracking-lösningar och tjänster för att studera mänskligt beteende som idag används av mer än 3 000 företag och 2 000 forskningsinstitutioner, däribland samtliga av världens 50 mest välansedda universitet. Tobii Tech vidareutvecklar Tobiis teknologi för nya volymmarknader såsom datorspel, vanliga datorer, virtual reality och fordon. Tobii har sitt huvudkontor i Stockholm och är noterat på Nasdaq Stockholm (TOBII). Koncernen har över 700 anställda.

Läs mer på www.tobii.com.

OM ISOLDA
Isolda AB är en nordisk distributör och generalagent av starka varumärken inom tillbehör och förbrukning till det digitala kontoret och hemelektronik för konsumenter.

Produkterna säljs via ett nätverk av över 3000 återförsäljare i Sverige, Norge, Finland och Danmark. Huvudkontoret ligger i Göteborg, med filialkontor i Oslo och Stockholm samt logistikcenter i Jönköping.

Isolda är en del av Ambia Trading Group, noterat på Aktietorget. I koncernen arbetar totalt ett sextiotal medarbetare.

För mer information om erbjudande och återförsäljare, kontakta:
Mats Lundberg – Ansvarig inköpare konsumentelektronik Isolda AB
mats.lundberg@isolda.se
031- 381 3242

Ambia Trading Groups verksamhet fördelar sig på tre affärsområden; distribution, partihandel samt logistik. Distribution och partihandel bedrivs under namnen Netpact och Isolda, och pack- och logistik under namnet Selector Logistik.

Kontakt
info@ambiatrading.se
Snödroppegränd 4, 598 71 Södra Vi

Vi är ett kreditvärdigt företag enligt Bisnodes värderingssystem som baserar sig på en mängd olika beslutsregler. Denna uppgift är alltid aktuell, informationen uppdateras dagligen via Bisnodes databas.