PRESSMEDDELANDE

Ny nyckelperson till Björketorpar’n AB

mar 2, 2015

Ambias dotterbolag Björketorpar´n AB har 2015-02-26 engagerat Anders Axén till posten som operativ chef.

Axén har en bakgrund bland annat som nordisk produktchef för audio på Philips (4 år), försäljnings- och marknadschef på NEC i Skandinavien (2 år), försäljningschef och vice VD på Hitachi Sales Scandinavia AB (8 år), försäljningschef och VD på STM Consumer Electronics AB (6 år), VD på Grundig Nordic AB (9 år), samt VD på Euronics i Sverige (2 år).

”Björketorparn är en gedigen institution för våra kunder och leverantörer i ordets allra bästa mening säger Axén och fortsätter: ”Med nya ägare inleder nu företaget en förändring med ambition att utveckla både produktsortiment, service och tillgänglighet. Jag har i min tidigare karriär många gånger haft nöjet att jobba tillsammans med Björketorparn, och har alltid uppskattat deras trovärdighet och pålitlighet. Jag ser fram emot att få leda Björketorparn i denna process och få utveckla företaget till nya nivåer.”

Anders Axén kommer att få en framskjuten roll i arbetet med att omdana Björketorparn till en modern och bred distributör av hemelektronik och andra konsumentvaror. Uppdraget omfattar såväl arbetet med leverantörsavtal, som att utveckla och strukturera upp verksamheten.

”Vi i ledningsgruppen har stort förtroende för Anders Axén, som med sin gedigna erfarenhet från branschen matchar Björketorparns behov på varje punkt. Personligen ser jag fram emot den förstärkning i organisationen som detta innebär. Att få tillgång till Axéns kunskaper och långa erfarenhet är en stor förmån,” säger Ambias VD Marcus Andersson.

Anders Axén börjar sitt uppdrag i Björketorpar´n AB 2015-03-01.

Om mer information önskas, vänligen kontakta:

Marcus Andersson / VD
Ambia Trading Group AB (publ)
0707-17 66 22 –marcus.andersson@ambiatrading.se
www.ambiatrading.se

Ambia Trading Groups verksamhet fördelar sig på två affärsområden; detalj- respektive partihandel. Detaljhandeln bedrivs sedan 2006 under namnet Intropris. Partihandeln bedrivs under namnen Netpact och Björketorparn.

Kontakt
info@ambiatrading.se
Snödroppegränd 4, 598 71 Södra Vi

Vi är ett kreditvärdigt företag enligt Bisnodes värderingssystem som baserar sig på en mängd olika beslutsregler. Denna uppgift är alltid aktuell, informationen uppdateras dagligen via Bisnodes databas.