PRESSMEDDELANDE

Utdelning till aktieägarna

feb 29, 2016

Styrelsen har idag beslutat att föreslå utdelning av verksamheten i Intropris till aktieägarna. Styrelsen föreslår också en separat notering av Intropris under 2016.

Intropris.se startades i november 2005, och är först och främst ett butiks- och internetbaserat varuhus med ett brett sortiment inom jakt, fiske och uteliv å ena sidan, samt IT och hemelektronik å andra sidan. Från och med 2016 drivs Intropris i separata helägda dotterbolag, i en underkoncern med Intropris Vimmerby AB som moderbolag. Verksamheten förväntas under 2016 omsätta 50 msek.

En utdelning av Intropris leder till renodling av verksamheten i Ambia. Samtidigt får Intropris, som är inne i en fas av snabb expansion med fler butiker, bättre möjlighet att fokusera på tillväxt och lönsamhet samt att utveckla en egen anpassad organisation.

Aktieägarna i Ambia kommer att kallas till beslut om förslaget vid en extra bolagsstämma, preliminärt den 12 april 2016. Kallelsen publiceras separat enligt bolagets stadgar, och kommer att innehålla detaljerna kring det föreslagna beslutet. Detta blir den första aktieutdelningen sedan Ambia bildades.

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Marcus Andersson / VD
0707-17 66 22 – marcus.andersson@ambiatrading.se

Kontakt
info@ambiatrading.se
Snödroppegränd 4, 598 71 Södra Vi

Vi är ett kreditvärdigt företag enligt Bisnodes värderingssystem som baserar sig på en mängd olika beslutsregler. Denna uppgift är alltid aktuell, informationen uppdateras dagligen via Bisnodes databas.